Causes femenines i masculines

CAUSES MASCULINES

Trastorns congènits: Absència o alteració d'estructures genito-urinàries.

Trastorns genètics: Alteració cromosòmica o malaties cromosòmiques, causants d'infertilitat.

Trastorns adquirits: Ambientals o Immunològics.

Trastorns de la pròstata i les vesícules seminals: L'estudi es pot ampliar amb sediment/cultiu d'orina i/o cultiu seminal.

Trastornos seminals: Infertilitat per alteracions dels espermatozoides.

Causes obstructives: Després d’un estudi exhaustiu de la patologia causant de la infertilitat, es proposen les solucions més adequades.

Vasectomia i recuperació de la fertilitat. En els casos de realització de vasectomia i posterior desig de nous embarassos amb una altra parella, es proposa: la recuperació mitjançant biòpsia testicular, d’espermatozoides en el propi testicle, sense desfer la vasectomia prèvia realitzada. Els resultats solen ser positius fins i tot 15 anys després de practicada la vasectomia.

Alteracions de la resposta sexual, com ara Descens o fallades de la libido, impotència o disfunció erèctil entre d’altres.

 

CAUSES FEMENINES

El factor més important en la disminució de la fertilitat és l’edat de la dona, ja que a partir dels 40 anys es produeix un descens de la funció dels ovaris i de la reserva natural d’òvuls.

Causa ovàrica: Produïda per l’absència d’ovaris, menopausa precoç, anomalies de l’ovulació i endometriosi.

Causa tubàrica: Produïda per l’absència de trompes, obstrucció completa o trastorn funcional.

Causa uterina: Que desemboca a la dificultat en el desenvolupament normal de l’embrió.

Causa cervical: Que impedeix o dificulta l’entrada de l’espermatozoide en l’aparell genital femení.

Causa immunitaria: Existència d’anticossos anti-espermàtic.

Asociación para el Estudio de la Biología de la ReproducciónSociedad Española de Fertilidad 2019 2020Sociedad Española de Ginecología y ObstetriciaEuropean Society of Human Reproduction and Embryology
BIOGEST centre de reproducció humana, SL   Passeig Prim 2-4, bajos. 43202 Reus / Tarragona / España - Tel. +34 977 320 033 - Email: info@biogest.es NIF: B43639582
Web actualitzada: 09/03/2018